Jag kollade med förvåning och lite humor på min bror som precis sagt att Dan Mohler, en man av Gud jag följer och har enormt stor respekt för, inte tycker att det är rätt för en man och kvinna att kyssas innan man gift sig.

“Vadå, ska man inte få ligga på soffan och hångla? Det är ju underbart ju!” Svarade jag. Liksom hur ska man inte kunna göra det? Det är ju det som ingår i att vara kär och vara tillsammans med någon.

Min bror flinade. “Jag lovar dig, om några månader kommer du ha ändrat dig och tycka samma sak” . Jag skrattade och tänkte “yeah right, det kommer inte hända. Jag vet hur fantastiskt det är att hångla och det vill jag göra”.

Men vad hände då några månader senare? Det är viktigt att förstå att detta inte alls handlar om “lagiskhet” eller “rätt&fel för kristna 2.0”- detta flödar ur nåden att få bli mer och mer lik Jesus(Gal 2:16) och få bli transformerad till hans avbild!(Rom 8:29). Mitt hjärtas inställning till livet och min tro är att komma närmre Jesus för varje dag och vara öppen för att Helig Ande kommer jobba med mig(1 Thess 2:11-12) och låta Bibelns perspektiv få förändra mina åsikter och lägga dem i linje med hans vilja(Ef 4:23-24). Det är att ständigt gå från härlighet till härlighet, från uppenbarelser till en färsk uppenbarelse som blir sanning i ditt liv! (2 Kor 3:18).

I min aktiva förberedelse för äktenskap där jag nästan brådskande sökt uppenbarelser från Helig Ande så att jag kan ära honom från första stund när den säsongen kommer i mitt liv, så upplevde jag tydligt några månader efter detta samtal med min bror att det var dags att ta itu med detta. Det handlar om att jag har blivit exponerad för en sanning som går rakt in i min ande (Heb 4:12) och även om inte hjärtat/själen hänger med så säger anden JA. Mitt hjärta sa NEJNEJNEJ. Jag tyckte inte om den här uppenbarelsen ska jag säga först(1 kor 3:19). Det kändes väldigt jobbigt. Inte bara för mig- utan för alla andra också. Och det kändes så främmande.(1 kor 2:6) Det är inte många som predikar detta. Jag känner ingen som gjort så. Jag har hittat några få bloggartiklar som jag hittade i denna period där jag måste söka och ta reda på vad som är sant. Om detta är Guds vilja, vad annars kan jag göra? Jag vill leva mitt liv i helighet, rättfärdighet och frihet!(1 kor 1:30) Gud har alltid det bästa för oss. Kärleken, romantiken, äktenskapet, den djupa längtan att få bli ett med en annan är HANS IDÉ från början. 

Av revbenet som han hade tagit från mannen byggde Herren Gud en kvinna och förde fram henne till mannen. Då sade mannen: ”Den här gången är det ben av mina ben, kött av mitt kött. Kvinna skall hon heta, av man är hon tagen.” Det är därför en man lämnar sin far och mor för att leva med sin hustru, och de blir ett. (1 Mos 2:22-24)

Jag har hittat fantastiska blogginlägg- och de alla vittnar om Guds härlighet! Det är inte lag, det är människor som har velat ha Jesus först och bygga sitt liv kring Jesus i handling och ord. Därför känner jag mig nu helt klar med detta att jag vill kyssa min älskade för första gången som man och hustru. 

Så påverkas kroppen av kyssar

How can my boyfriend and I set some physical boundaries?

Some practical ways to maintain sexual purity

VIRGIN LIPS: 7 REASONS WHY I WAITED TO KISS MY WIFE ON OUR WEDDING DAY

I Waited Until My Wedding To Lose My Virginity, and It’s the Best Thing I Ever Did

Guarding Your Heart and other dating mistakes we make

5 Myths About Saving Your Kiss for the Wedding Day

That Day I Wore White: Our Wedding

Law of Love: Why God’s Design For Sex is Marriage

Is no kissing before marriage a good rule?

I’m in love and I don’t kiss. Yes it’s possible!

Biblical Dating: Principles for drawing boundaries